Alon Logistics B.V.

e-Fulfilment

×

e-Fulfilment

Tegenwoordig komt u de term ‘fulfilment’ heel vaak tegen in de logistieke wereld. Meestal wordt het gebruikt in de context van webshops en andere (online) bedrijven. Maar, zou fulfilment een meerwaarde kunnen zijn voor uw bedrijf?

E-fulfilment betekent dat u na een online transactie goederen gaat verwerken. Oftewel: iemand bestelt iets in een webshop, waarna de order bij uw distributiecentrum binnenkomt. Vervolgens zult u aan de slag moeten gaan met de order, om de bestelling te verwerken en te laten verzenden. Dat is precies wat e-fulfilment is. Net als bij de ‘traditionele’ logistiek gaat het over het bewaren van goederen, het verwerken van bestellingen én het organiseren van transport. E-fulfilment heeft één groot verschil met het traditionele proces: het gaat vaak gepaard met e-commerce, omdat het voornamelijk online processen zijn.

Wat is e-Fulfilment

Feitelijk gezien is fulfilment dus het complete proces van het afhandelen van een order. Van het verwerken in de backoffice tot aan het gereed maken voor verzenden en het pakket daadwerkelijk (laten) bezorgen.

Alon Logistics B.V. biedt de mogelijkheid om uw producten gemakkelijk en veilig op te slaan in onze magazijnen. Vervolgens kunnen wij het pakket rechtstreeks bij uw klant bezorgen. Het kan hierbij gaan om voorverpakte producten, maar óók om nog te verpakken producten. Wij bieden de mogelijkheid om voor een all-in tarief het pakket te pakken en nog dezelfde dag naar de ontvanger te versturen. Hierbij hanteren wij dat alle bestellingen vóór 23:30u nog dezelfde dag worden verzonden, en dus de volgende dag al bij de klant geleverd worden!

Het proces

Het proces van e-fulfilment kent een aantal stappen:

  1. De ontvangst van de goederen: Dit is van toepassing op goederen die binnenkomen in ons magazijn. Onze medewerkers nemen de goederen in ontvangst, controleren goed of alles klopt, en boeken ze vervolgens in ons systeem in. Na dit proces slaan we de goederen op de juiste plek in ons magazijn voor u op.
  • De opslag van de goederen: Wij slaan de goederen op in ons magazijn. Omdat verschillende producten om verschillende opslagtechnieken vragen, hanteren wij maatwerk voor elke klant. De opslag van medicijnen moet namelijk aan andere vereisten voldoen dan bijvoorbeeld de opslag van kleding of onderdelen. Wij registreren de opgeslagen producten in ons systeem, zodat we altijd weten wat wij van u in ons magazijn hebben liggen. Ook is de voorraad op die manier altijd up to date.
  • De orderverwerking: Wanneer iemand een bestelling plaatst, gaan onze medewerkers aan de slag. Als eerste worden de juiste producten verzameld en verzendklaar gemaakt. Hierbij is enige accuraatheid geboden, omdat we tussen het binnenkrijgen van de bestelling en het daadwerkelijke verzenden maar weinig tijd hebben. Het is natuurlijk belangrijk dat alles zo snel mogelijk gaat!
  • De assemblage en/of montage: Wanneer er nog iets aan het product moet gebeuren, bijvoorbeeld het in elkaar zetten van het product, verzorgen wij dit ook voor u.
  • Het inpakken: Als het product gereed is voor verzending, wordt het zorgvuldig verpakt. Voor het verpakken hebben wij een breed scala aan mogelijkheden. Van een simpele doos tot aan custom-made verpakkingen of zelfs pallets: wij kunnen het voor u regelen.
  • Het verzenden naar de klant: De laatste stap in het proces is natuurlijk de verzending naar de klant! Als het pakket helemaal gereed én ingepakt is, dragen wij het over aan de vervoerder. Dit kunnen wij zelf zijn, of één van onze partners zoals PostNL. Op deze manier zorgen wij ervoor dat producten snel én veilig bij uw klanten aankomen. Is e-fulfilment ook iets voor u? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.
24 uursservice met Track & Trace

Wij leveren 24/7
24 uursservice met Track & Trace

Transparante tarieven en tijdsvakindicatie

Volledig inzichtelijk
Transparante tarieven en tijdvakindicatie

Ophaalservice en gratis verzekerd

Volledig ontzorgd
Ophaalservice en gratis verzekerd

Express services van klein tot groot

Ieder type pakket
Express services van klein tot groot

Maak een keuze

Onze koeriersdiensten

Pakket met spoed versturen

Met spoed versturen

Moet uw pakket met spoed bij een klant bezorgd worden? Alon Logistics B.V. haalt het pakket binnen één uur op en brengt het direct naar de klant.

Zakelijk pakket versturen

Zakelijk pakket

Het is van belang dat uw pakket veilig, snel én verzekerd aankomt op de gewenste bestemming. Van klein tot groot, Alon Logistics is uw logistieke partner.

Internationaal koerier

Internationaal koerier

Gaat uw pakket naar het buitenland? Geen probleem, met onze internationale koeriers wordt uw pakket razendsnel in het buitenland bezorgd.

Logistiek transport Veenendaal

Logistiek transport

Wij verzorgen het gehele transportproces voor u! Van het ophalen en opslaan van pakketten, tot het versturen naar het binnen- en buitenland.

Onze koeriersdiensten inzetten? 085 – 489 58 41